איך תנפצו דעות קדומות?

קודם כל אנחנו צריכים לנפץ את הדעות הקדומות שלנו על נושא כלשהו או אוכלוסיה מסוימת. לימדו את הנושא בעצמכם, תסתכלו על כל האפשרויות, ואז תוכלו לצאת מהקופסא ולמצוא דרכים חדשות לפתרון בעיות וקשיים והובלה להצלחה ועצמאות.

למשל אני הייתי צריכה לנפץ את הדעות הקדומות שלי על אוטיזם, כי ידעתי על אוטיזם רק מכמה סרטים שראיתי.

כשאמרו לי שהילד שלי אוטיסט חשבתי שהוא רק ידפוק את הראש בקיר ובטח שלא יתחתן, ילך לצבא או ייסע לבד באוטובוס.

אבל ככל שצברתי יותר ידע על הלקות, על דרכים לקידום ילד עם אוטיזם, על דרכי טיפול שונות, התחלתי לנפץ את הדעה הקדומה שלי.

כשהתחלתי לפגוש ילדים ובוגרים עם אוטיזם בכל מיני תפקודים, הבנתי כמה נעים ומרתק להיות בחברתם, כיום יש לי חברים שהם בוגרים עם אוטיזם וצרכים מיוחדים אחרים, אני לומדת מהם המון בכל מיני תחומים, על דרך חיים, גישה, רכישת ידע, פתיחות, וגיליתי שכל אדם עם אוטיזם חי חיים מלאים, יוצר קשרים בדרכו, מתקשר לעיתים בדרך שונה אבל לגמרי חי חיים מלאים וטובים.

כשערכתי מחקר על שילוב אנשים עם צרכים מיוחדים במעגל העבודה, פגשתי בחור מקסים בן 28, שלמדתי ממנו שהאמונה של ההורים שלו היא זו שעזרה לו לפתח נחישות, זו אחת התכונות הבולטות שלו, הוא מנסה ומנסה , לא מתייאש עד שמצליח לכבוש יעד.

פגשתי עוד בחור צעיר בן 26, שנושא הזוגיות היה לו חשוב, אז הוא דאג להצטרף לקבוצות חברתיות, ונוצר קשר עם בחורה מקסימה בגילו עם אוטיזם כמוהו, הם נעזרים יחד בליווי וחיים כל אחד בביתו ומתחזקים זוגיות חזקה, מפרגנת, ומלאת אהבה.

נערה מקסימה שפגשתי ואותה אני מלווה בתכנית קידום כבר כמה שנים, פרצה מחסומים רבים בעזרת מודעות לקשיים והשונות שלה, השיגה יעדים רבים שלא חשבהו שתשיג, כיום היא בת 20, עצמאית, עם מעגל חברים קטן ומדויק, תחומי עניין שאחד מהם הפכה לעסק קטן אותו היא מתחזקת וחוסכת בעזרתו כסף וזה מדהים לראות וללמוד כמה יכולות ותרומה יש לאנשים עם צרכים מיוחדים.

כשאנחנו מחזיקים בדעה קדומה

אנחנו מגבילים בתוכנו את הסיכוי להתפתחות הילד שלנו.

אחרי שניפצנו בתוכנו, ניפוץ הדעות הקדומות בחוץ הופך לקל יותר, אנחנו יכולים להפוך להיות שגרירי אוטיזם או כל שונות ולקות אחרת שחשוב לנו להסביר לסביבה. אתם תוכלו לעזור לאנשים אחרים לנפץ את הדעה הקדומה שלהם.

עדיין רוב האנשים חושבים שאוטיזם זה רק אופציה אחת של ילד שמנותק לחלוטין מהעולם.

אבל ככל שלומדים, נחשפים ומכירים יותר, מגלים שכל אדם הוא עולם ומלואו, אפילו אם נראה שהוא מתקשה מאוד לתקשר בדרך המקובלת, יש המון מה לתקשר ולחוות עם כל אדם. אפשר לגלות הרבה מאו ערוצי תקשורת חדשים, שונים ומרתקים.

אחרי שתלמדו להכיר הרבה ילדים ובוגרים עם שונות, תשאלו אותם גם לאיזה הנגשה הם זקוקים.

חלקם יגידו שהם צריכים אוזניות נגד רעשים או פשוט אטמי אוזניים, חלקם יגידו שמעדיפים להיפגש במפגש אינטימי או אפילו מקוון מאשר בקבוצה פיזית גדולה.

אנשים רבים עם אוטיזם זקוקים להכנה מראש, זו גם סוג של הנגשה לה הם זקוקים. זה מפחית חרדה ומאפשר להם להגיע מוכנים רגשית ואפילו טכנית אל פעילות כלשהי.

רבים מהם זקוקים לויסות חושי לפני פעילות בה צריך לשבת, למשל פעילות ספורטיבית בעצימות גבוהה עוזרת להם אחר כך לשבת ברוגע ולהרגיש יותר מאוזנים מבחינת גריה חושית.

ואלה רק חלק מדוגמאות שלמדתי מאנשים עם אוטיזם על הנגשה.

אחרי שתהפכו בעצמכם לשגרירים, למדו את ילדיכם להיות שגרירים בעצמם, זה נקרא סנגור עצמי. חשוב שהילדים שלכם יוכלו להרגיש בנוח עם המילה "אוטיזם" שירגישו בנוח להסביר לסביבה על הקשיים והחוזקות שלהם, על הצרכים הייחודיים שלהם, וככה הסביבה תקבל אותם יותר בשוויון ושילוב מלא ופחות בפטרונות.

עם אורי שלי למשל בתחילת כיתה ג' לבקשתו אורי הכנו והעברנו יחד הרצאה ופעילות הסברה על אוטיזם בכיתה שלו.

ועכשיו יש עוד 35 ילדים ו כמעט 70 הורים (כי הילדים כל כך נהנו וסיפרו להוריהם) שיודעים קצת יותר מה זה ילד עם אוטיזם.

בזכות זה השילוב שלו אחר הצהרים נהיה קל הרבה יותר כי ההורים והילדים יותר פתוחים לקשר.

.בקיצור שבו ללמוד על האוטיזם, התייעצו עם הורים אחרים ואנשי מקצוע מומחים, תאספו מידע שינפץ לכם את הדעות הקדומות ויפתח לכם את הראש והלב להרבה תקווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *