מה יפה באחאות מיוחדת?

הנה אני כאן כדי להראות לכם את כל היופי והתרומה של אחאות מיוחדת. כי עם כל הקשיים יכולות להתפתח אצל "האחים של" תכונות חיוביות ומקדמות מאוד ועכשיו אני מגיעה עם כל האופטימיות לה חיכיתם:

האחים יכולים לסגל תכונות כמו אמפתיה, אדיבות, רגישות לסביבה.

הם יכולים להרגיש גאווה על היותם אחים לילד עם צרכים מיוחדים, ולשמוח כשאחיהם לומד מיומנות חדשה.

הם יכולים להרגיש גאווה על כך שהם אלה שמבינים יותר טוב את הצרכים המיוחדים של אחיהם.

הם בוגרים באופן משמעותי – מסגלים יכולות אחריות ועצמאות בצורה מהירה ואיכותית יותר ולעיתים הם יתפקדו טוב יותר מילדים בני גילם.

יש להם אמפתיה לשונות – האחים לומדים מגיל צעיר לחיות עם אדם בעל צרכים מיוחדים ולהתייחס לצרכים שלו בצורה טבעית וכך לקבל ולהכיל בחברה כל אדם שונה.

ומתוך כך הם הופכים להיות שגרירים של שונות בחברה.

הם חווים זכות לחיות חיים מלאים ועצמאיים: במהלך חייהם, אחים ואחיות של ילדים עם צרכים מיוחדים, מקבלים תפקידים רבים ומגוונים. הם ללא ספק נתרמים ומתפתחים מהקשר המיוחד שמקיימים עם האח הלקוי.

אנחנו ההורים צריכים במקביל יש לזכור שיש להם צרכים רגילים כמו לכל ילד, ועל כן יש לאפשר להם לבלות עם חברים בני גילם, לפתח תחביבים שאהובים עליהם, לבלות זמן איכות עם הוריהם, לעזוב את הבית בהמשך להתבגרותם ועוד..

כמה טיפים לסיום:

  1. תכירו בדאגות ובמצוקה של האחים, ממש כפי שאתם חווים מצוקה, דאגות, רגשות חיוביים ושליליים כלפי הילד המיוחד.

  2. תורידו ציפיות מוגזמות מהאחים: אם הילדים האחרים מנסים לפצות אתכם על התמודדותם המורכבת, להקל עליכם ומתוך כך יפחדו לבקש עזרה בשיעורי בית, ימנעו מלשתף אתכם בבעיות ובקשיים 'רגילים' עם חברים ומורים, בנטייה להתאמץ ללא גבולות ולהצטיין בלימודים ובספורט ועוד. תנו להם תמיכה רבה ותביעו שמחה ואהבה רבה שאינם מותנים בהישגים.

  3. אפשרו לאחים בבית לקיים קשרים 'נורמליים' ביניהם: בכל מערכת יחסים בין אחים ישנן מריבות, תחרות, התפרצויות, קריאה בשמות, בקשות מכם לשפוט ולהתערב… אל תגוננו על הילד המיוחד, כי התנסות רגילה בקשר שבין אחים מרחיבה את המיומנויות החברתית של הילד, ומכשירה אותו להתמודדות טובה יותר עם החיים החברתיים בחוץ.

  4. חשוב שתיתנו אינפורמציה ברורה וכנה התואמת את הבנתם של הילדים בנוגע לשונות של אחיהם, בהתאם לעניין שלהם.

  5. תמצאו זמן איכות עם הילדים האחרים יציאה משותפת לקולנוע, ביצוע פעילות ספורטיבית יחד וכד'. זמן אישי כזה עם ההורה נותן לילד תחושה שגם הוא מיוחד ואהוב על הוריו, ומהווה מסגרת זמן המאפשרת תקשורת פתוחה וקרובה.

אני כאן תמיד עבורכם

רויטל מאופטיזם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *