מיוגה ועד טריאתלון

תנועה היא המקור חיזוק, גמישות, אמונה, ושחרור לילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי ובני משפחותיהם.

תנועה מותאמת לאופי הילד.ה הופכת לכלי מרפא רגשית, מייצרת שקט ושלווה, ביטחון בגוף והרחבת יכולות רגשיות, תקשורתיות וקוגניטיביות, מנכיחה את הגוף והנפש.

מה עוד חשוב? שתוסיפו דוגמא אישית מכם, כמה שזה קשה… אני גוררת את עצמי פעמיים בשבוע לפילאטיס בזום שמצאתי שהכי קל לי לפנות אליו זמן, וצעידה אחת לשבוע משולבת בשיחת נפש עם חברתי הטובה.

תגדירו איזה ספורט עושה לכם טוב, תתחילו לעשות אותו בקטנה, ותחשבו ואיך תוכלו לעשות אותו גם יחד עם הילדים?

מתוך ראיונות שערכתי, ליקטתי רעיונות ותחומי תנועה מהם תוכלו לבדוק מה יכול להתאים לילדיכם:

יוגה- פעילות גופנית שקל לחוש בה הנאה, היוגה מחברת את האדם לעצמו, יוגה מלמדת לשחרר פרפקציוניזם, נותנת הזדמנות להחזיק היעדר הצלחה ומצב מושלם, משחררת מאוד.

רכיבה על אופניים- מייצרת חופש, ילדים עם צרכים מיוחדים לרוב מובלים, נלקחים, אין להם הרבה חופש ורכיבה בונה להם תחושת חופש, עצמאות ואמונה בעצמם.

רכיבה על קורקינט- על שני גלגלים, חשוב לתת לילדים להתנסות לבד, וגם להראות דוגמא, לרכב בעצמכם כדי לעורר סקרנות אצל ילדים. התמודדות עם שיווי המשקל, נפילה וקימה עצמאית, מייצרות היכרות עם יכולות הגוף ובניית ביטחון.

ספורט טיפולי-התפתחותי- זה כמו לבנות פאזל, משחרר פחדים, מייצר הנאה, יוצר תחושת הצלחה, בונה סבלנות, הורה שמשתתף יחד עם ילדו בשיעור לומד הקשבה ורגישות.

פראטריאתלון- לא לפחד להשתתף, עצם ההשתתפות מעצימה ובונה בטחון, קבלת המדליה מעניקה פריצת דרך, תחושת כיבוש היעד מעודדת ונותנת אינסוף כוחות לנסות עוד ועוד יעדים חדשים ולא לוותר.

טיפול בתנועה ככלי קידום הבעה בהקלדה- יכולת להמשיג את מרכיבי התנועה, טיפול בתנועה עוזר ללמוד הבעה בהקלדה, עוזר ליצור בידול להושטת יד להפעלת ההקלדה.

הולכת לנוח אחרי כל הפעילות הזו 🙂

שלכם תמיד,

רויטל- אופטיזם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *